Sarmalute in foi de varza

Ingrediente:

3 verze de cca 750g fiecare

1kg carne toccata de porc

125g orez

3 cepe

3 rosii

1 pliculet sare de lamiae

Sare, piper boia dulce de ardei dupa gust

O legatura de marar uscat

3 foi de dafin

Ulei

Mod de preparare:

Ceapa se curate, se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine sticloasa se adauga o lingurita de boia dulce de ardei si se amesteca. Cand ceapa este indeajuns de calita se adauga orezul si se mai lasa pe foc aproximativ inca 2 minute.

Carnea de porc macinata se pune intr-un castron se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca. Peste aceasta compozitie se adauga ceapa si orezul calite si racite in prealabil, amestecand compozitia pana la omogenizare.

Intr-o oala, introducem 2l apa, saram dupa gust si o punem pe foc pana da in clocot. In aceasta zeama oparim frunzele crude de varza. Le introducem una cate una in apa si le lasam pana devin suficient de moi pentru a rula sarmaua.

Pentru umplerea sarmalelor putem folosi sau frunze de varza intregi, sau in cazul in care sunt prea mari le taiem in doua. Intindem frunza pe tocator, punem o lingura de umplutura pe frunza si apoi impachetam sarmaua. Sarmaua nu trebuie neaparat sa fie impachetata la ambele capete, nu se imprastie umplutura daca o impachetam doar la un capat.

In doua foi de varza punem mararul uscat si il rulam.

Foile de varza ramase le taiem fideluta marunt.

Rosiile le dam pe razatoare.

Intr-o ola suficient de mare pentru cantitatea de sarmale pe care o pregatim – in acest caz a fost nevoie de o oala de 5 L – punem pe fund la oala ulei apoi punem varza tocata marunt, peste adaugam mararul rulat in foile de varza, frunzele de dafin si rosiile razalite. Peste toate acestea incepem sa punem sarmalele.

Deasupra sarmalelor presaram un strat de varza taiata fideluta.

Pregatim zeama in care se fierb sarmalele din 2l apa, 2 linguri de sare si 0 lingurita de sare de lamaie. Turnam aceasta zeama peste sarmale, in oala si le punem la fiert la foc potrivit aproximativ 2 ore.

Sarmalutele le putem servi alaturi de smantana si mamaliguta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: