Tort de mere

Ingrediente necesare:

1 kg mere intregi curatate de coaja la care scoateti cotoarele cu seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

Mod de preparare:

– se separa albusurile de galbenusuri; – se bat bine albusurile cu cana de zahar;

– se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine; – se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional);

– se adauga faina amestecand incet pana se incorporeaza bine. Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars):

– 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte prea tare zaharul).

– Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!).

– Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar, 1/2 l lapte.

– In cratita in care vreti sa preparati tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul.

– Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor. Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa ( procesul dureaza cam 20 minute, pana in 30).

– Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 – 20 minute). Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea.

– Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor.

– Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.

Anunțuri

4 comentarii »

  1. teutza Said:

    Eu tot pe tortul clasic merg. Asta cu mere nu-mi place; e mai mult budinca decat tort

  2. andreea Said:

    Normal ca asta nu e tort. Un tort de face in straturi , crema tot tacamul

  3. teosyl Said:

    Poate aveti dreptate; dar se face super usor in comparatie cu toturile voastre

  4. Diana Said:

    gustos si mai ales…ieftin


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: