Foi economice pentru placinta, de post

Ingrediente:

-14 linguri de ulei

– o cana de zahar

– o cana de apa calduta

– un varf de lingurita de amoniac

– un praf de sare

– coaja de lamaie

– esenta de rom

-faina cat cuprinde

Mod de preparare:

Intr-un vas se bate uleiul cu zaharul, apoi se adauga apa calduta ( nu foate calda fiindca riscati sa vi se opareasca coca), amoniacul, esenta si coaja de lamaie, sarea dupa care se incepe a se pune putin cate putin faina pana se face o coca care sa nu se mai lipeasca de maini se de vas. Se lasa la frigider cam 20-30 minute dupa care, coca se imparte in doua. Se face cate o foaie, prima punandu-se intr-o tava unsa cu ulei, apoi se adauga umplutura, care poate fi o compozitie de dovleac calit sau mere dupa care se adauga a doua foaie. Se lasa la cuptor la foc potrivit aproximativ 15-20 minute, in functie de cuptor. Cand se scot de la cuptor, se acopera tava cu un servet umed pentru a fragezi cat mai mult foaia. Se taie cand se raceste.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: